FRESH START

 GRØNN SMOOTHIE OG SUNN PIZZA

Etter lang ferie er det deilig å komme inn i hverdagens rutiner, også når det gjelder kostholdet;-)
Denne uken har jeg fått flere grønne favoritter som jeg gjerne vil dele med dere. Bare fargen gjør jo at man føler seg ekstra fresh.
 Kutt frukten i biter med skallet på, og putt de i en blender. Hell i eplejuice, isbiter og limesaft og kjør i ca. ett minutt. Frisk og syrlig juice proppfull av vitaminer.
En «grønn» og høstinspirert variant av min «Sunshine pizza» Sprø bunn med deilige grønne ingredienser og stekt sopp ( gjerne flere typer sopp nå som det er sesong for det)
Smør pesto på bunnen. Legg på tomater, oliven, revet parmesan og stekt sopp. Inn i ovnen på 225 grader i 5-6 minutter. Før servering tar du på mye frisk spinat, ruccola og skivet avocado. Dryss over gresskarkjerner, salt og pepper og god olivenolje til slutt. Parmaskinke eller stekt kyllingfilet i skiver passer også godt på toppen ;)
 
 Denne drikken er tykk og smooth i konsistens og perfekt til frokost eller etter trening :-)
Kjør alle ingrediensene i en blender og dryss kokos på toppen.
 
// Images: Therese Knutsen //
Håper dere også blir fristet til å prøve noen grønne vitaminbomber, og ha en strålende helg!
Trying out some healthy green food these days. So refreshing after weeks of vacation.
Hope you get inspired to try the recipes anf feel fresh ;-)
Have a wonderful weekend!
Therese
 
0

SUMMER SHRIMP SALAD

 KREMET REKESALAT MED ASPARGES OG AVOCADO

Varme sommerdager nyter vi helst ute, og måltidene er raske og enkle å tilberede :-) Det er deilig med friske salater og kalde retter både til lunch og middag. Denne rekesalaten er perfekt på terrassen med et glass hvitvin og godt brød en sommerkveld, eller i kjølebagen på stranden til lunch.
Grønnsakene tilfører friske farger og god smak til salaten.
Slik gjør du :
 
Bruk ferske rensede reker.
Bland sammen lettrømme,majones, pepperrot og finhakket gressløk i en bolle.
Vend inn rekene og grovhakkede egg.
Smak til med salt og pepper (evt. mer pepperrot)
Sett i kjøleskap til servering.
Damp aspargesen i 3 minutter. Skyll i iskaldt vann.
Skjær avocado og reddiker i tynne skiver.
Legg avocado og asparges på en tallerken, legg over rekesalat og avslutt med reddikskiver og en skje ørretrogn.
Nybakt foccacia er deilig tilbehør.
Ferien er nå godt i gang, og de neste ukene blir det reiser både i inn og utland, late dager, venner, god mat og forhåpentligvis  mye sol og varme :-)
 
Ha en fin  sommerdag på jobb eller på ferie!
 
 
 
 
On a hot summerday I really want the food to be quick and easy to make. A lovely shrimp salad is perfect dinner on the terrace on a nica summer evening, or in the cooler for lunch at the beach
 :-)
Starting our vacation this week, and we are looking forward to travels, friends, lazy days, delicious food and hopefully  lots of warm and sunny days.
 
 
 
Have a nice summer day at work or on vacation!
Therese
 
 
 
 
 

 

1