9. desember 2013
In
Drikke, Jul, OPPSKRIFTER
A TASTE OF CHRISTMAS
FRISK APPELSINGLØGG
Appelsin og julekrydder er en nydelig kombinasjon synes jeg :) Etter en fin dag ute i snøen, etter snømåking, juletrefelling eller snøballkrig, smaker det fortreffelig med gløgg laget av ferskpresset appelsin nå i førjulstiden. :-)
APPELSINGLØGG:
6 dl ferskpresset appelsinjuice
Saften av 2 appelsiner
ca. 3 ss akasia honning
10 nellikspiker
2 kanelstenger
6 knuste kardemommefrø
1 vaniljestang delt i to
Oppskrift/Styling/Foto: Therese Knutsen
Smaksett gløggen med dine favorittkrydder og honning etter ønske, la det hele trekke uten å koke i ca 10 minutter. Sil gløggen. Serveres gjerne med en kanelstang og en appelsinskive i koppen.
Ønsker du enda fyldigere kryddersmak, øker du mengden krydder og lar gløggen trekke litt lenger.
Hjemmelagde pepperkaker er perfekt følge spør du meg :)
Ha en fin kveld alle sammen!
Combining some freshly squeezed oranges and sweet honey with your favorite Christmas spices like cinnamon, vanilla, clove and cardamom…mmm!
Warm everything and let it simmer for about 10 minutes. Serve hot on a cold winters day with some homemade gingerbread on the side :-)
Have a nice evening everyone!
Therese