APPLE CAKE WITH CARAMELIZED NUTS
SAFTIG OPP-NED EPLEKAKE MED KARAMELLISERTE NØTTER
Det er skikkelig luksus å kunne høste frukt og bær fra egen hage! :-) Min kjære kom inn med nyplukkede epler her om dagen i håp om at de skulle forvandles til hans favoritt……, nemlig eplekake! ;-)
Selvfølgelig skulle han få eplekake! Jeg laget derfor en ny eplekakeoppskrift som ble så godt mottatt at jeg selvfølgelig også deler den med flere :-)
Miksen av saftig eplekake og karamellisert nøtter er virkelig en vinner, og dette trenger du:
Til nøttetoppingen:
50 g akasiehonning
50 g mykt brunt sukker
4 ss smeltet meierismør
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts kanel
½ ts flaksalt
200 g nøtter, grovhakkede (jeg brukte pekannøtter, mandler, og pistasjnøtter)
Slik gjør du:
Rist de grovhakkede nøttene på middels varme i 3-4 minutter til de er gylne.
I en bolle blandes de andre ingrediensene før de ristede nøttene vendes inn.
Kle bunnen av en 24 cm kakeform med bakepapir og smør kantene godt. Bre nøttetoppingen ut i bunnen av kakeformen og sett formen kaldt til kakerøren er klar.
Til røren trenger du:
4 egg
100 g mykt brunt sukker
1 ts vaniljeekstrakt
2 ss ferskpresset appelsinsaft
1 dl olje
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts salt
Eplene:
6 epler (ca. 400g)
2 ts kanel
3 ss mykt brunt sukker
Slik gjør du:
Sett ovnen på 175 grader.
Pisk eggedosis av egg og sukker. Vend inn vaniljeekstrakt og appelsinjuice.
Bland sammen det tørre i en bolle.
Sikt inn det tørre vekselsvis med oljen i eggedosisen.
Skrell eplene og kutt de i terninger. Vend eplene i kanel og sukker.
Hell halvparten av røren på toppen av nøtteblandingen i kakeformen.
Fordel deretter halvparten av eplene utover røren. Hell så over resten av røren og fordel andre halvdel av eplene på toppen.
Stek kaken midt i ovnen i ca. 45 minutter eller til en kakestikke kommer ren ut av kaken.
Avkjøl kaken litt i formen og vend den opp ned på et kakefat før servering.
Dryss gjerne melis på toppen av kaken når den er avkjølt men fortsatt lun.
Oppskrift/styling/foto: © Therese Knutsen
Server eplekaken med vaniljeis eller lettpisket krem.
Høstkos på sitt aller beste!
Therese
No Comments