ALMOND CRUSTED CHICKEN AND SPRING SALAD

FARGERIK SALAT MED MANDELPANERT KYLLING

Jeg ble rett og slett i strålende humør når jeg laget denne oppskriften. Tror nok det skyldes den deilige vårfølelsen som kom sigende etterhvert som ingrediensene samlet seg på kjøkkenøya. Saftige appelsiner, friske erteskudd, asparges, og ikke minst…. tulipan…som en del av den fargerike salaten ;-)

Jeg var på tulipan-workshop hos Finn Schøll for et par uker siden, og der fikk jeg vite at kronbladene på tulipaner kan spises! Kun kronbladene vel og merke! Er du allergisk må du selvfølgelig ikke spise de, men er du ikke det, da er de supre som del av en salat eller som pynt på ulike matretter. Veldig dekorative, og de smaker som grønne salatblader.

Til denne salaten valgte jeg den vakreste tulipanen av dem alle ;) … Papegøyetulipanen ♥ 

Siden det nå er påske, ble det naturlig med kylling som partner til denne vårlige salaten ;) Sprø, krydrede mandel- og parmesanpanerte kyllingfileter. Mmmm!

Og, selvfølgelig…, en frisk påskegul appelsinvinaigrette!

Denne syrlige  vinaigretten er fin både som dressing til salaten, og som dip til kyllingen.

Ok, er du overbevist og vil smake på vårstemningen…, da trenger du (til 2 personer) :

2 kyllingfileter (ca.400g)

1 pisket egg

125 g skivede mandler grovhakket i blender/stavmikser

1 dl revet parmesan

1 ts chiliflakes

1 stort fedd finhakket hvitløk

1 ts maldonsalt

1 ts nykvernet pepper

Slik gjør du:

Sett ovnen på 180 grader

Kjør mandelskiver, krydder og hvitløk lett i en blender/stavmikser. vend deretter inn nyrevet parmesan.

Skjær kyllingfiletene i strimler og dypp de først i pisket egg, og deretter i mandelblandingen.

Legg strimlene på en bakepapirkledd stekeplate, og stek i 15-20 minutter.

Til salaten trenger du:

En bunt asparges kokt i 3 minutter og deretter avkjølt i isvann.

1 pose babyleaf mix

1 grønt eple kjernet og kuttet i tynne skiver

1 stor appelsin i tynne skiver

1 avocado i skiver

60 g fetaost

Friske erteskudd (kan erstattes med sukkererter i biter)

40g mandelskiver karamellisert i 1 ss akasia-honning

Kronblader fra 2 tulipaner (kan sløyfes)

Anrett alle ingrediensene til salaten på fat, dryss over fetaost og karamelliserte mandler. Ringle til slutt over ønsket mengde appelsinvinaigrette.

Til appelsinvinaigretten trenger du:

Saften av 1 appelsin, pluss 2 ts appelsinzest, finhakket

Saften av 1 sitron, pluss en 1 ts sitronzest, finhakket

2ss akasiahonning

2 ts grov sennep

1 klype maldonsalt

2 ts valmuefrø

0,5 dl olivenolje

Miks alle ingrediensene i en bolle, og pisk til slutt inn olivenoljen.

// Oppskrift, Styling og foto © Therese Knutsen //

Håper du ble fristet, og at du prøver denne nå i påsken. Supergod, fargerik, frisk, og mettende! Passer både til lunch og middag :-)

ENJOY! ♥ 

Therese

No Comments

Post a Comment