CREAMY CRAB RISOTTO
KREMET KRABBERISOTTO MED västerbottenost
Når mannen står i døren og er på vei til en av byens aller beste restauranter på forretningsmiddag og sier at restauranten bør levere nydelig mat for å kunne måle seg med risottoen jeg står i kjøkkenet og kokkelerer ….
Det må da være et tegn på at dette er en vannvittig god risotto, eller?? ;-)
I krabbesesongen spiser vi krabbeklør flere ganger i uken, og i år er det et par nye favorittoppskrifter jeg gjerne vil dele med deg. Kremet krabberisotto kommer her om du vil teste. Helt fantastisk godt jeg lover!
Dette trenger du:
3-4 Sjalottløk
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
½ rød chili
2 dl risottoris
6 dl skalldyrkraft
2 dl tørr hvitvin
2ss meierismør
1 ½ dl finrevet Västerbottenost (1 dl i risotto og ½ dl drysses over ved servering)
2-3 ss hakket frisk basilikum
Kjøtt fra 6 veldig store krabbeklør
6-8 småtomater delt i to og uten fruktkjøtt
En god klype salt og raust med sort pepper!
Slik gjør du:
Surr finhakket sjalottløk, chili og hvitløk på middels varme i en gryte til løken er myk.
Tilsett risottoris og surr et par minutter til under omrøring.
Tilsett vin og kok til vinen er trukket inn i risen.
Hell i kraft litt og litt under stadig omrøring. Når kraften har trukket inn i risen tilsettes litt mer helt til risen får en grøtet konsistens men har litt tyggemotstand i kjernen av riskornene. Spe med litt mer kraft om risottoen blir for tykk!
Vend inn smør og västerbottenost. Smak til med salt og pepper, tomater, og hakket basilikum.
Server straks med kjøtt fra krabbeklørne og et ekstra dryss västerbottenost på toppen!
Oppskrift/Styling og Foto: © Therese Knutsen
Enjoy!
Therese
No Comments