CORN FRITTERS

DEILIGE MAISFRITTERS!

 

Dette er deilig kosemat. Bade til lunch og til middag.

Har friskt i minne lunchen vi fikk i desember på surfekafeen Pool Cafe ved Maroubra Beach utenfor Sydney. Nystekte maisfritters med avocadorøre! Helt fantastiske :-)

Får så mye inspirasjon på reiser, og disse ville jeg gjerne lage min vri på. Etter et par forsøk er jeg veldig fornøyd med denne oppskriften.

Til 12 fritters trenger du:

6 dl maiskorn

1 håndfull hakket koriander

1 håndfull hakket vårløk

½ ss hakket jalapeños (kan utelates)

Saft av ½ lime

1 ½ dl hvetemel

1 ts bakepulver

½ ts salt

½ ts pepper

¼ ts chilipulver

2 egg

0,5 dl melk

Slik gjør du:

Ha maiskorn i en stor bolle. (Bruker du boksmais så sil av vannet og tørk av mest mulig vann fra maiskornene i et rent kjøkkenhåndkle.)

Ha i hakket koriander, vårløk, og jalapeños og deretter saften av ½ lime

Bland sammen mel, bakepulver, salt, pepper og chilipulver i en lite bolle.

Hell de tørre ingrediensene over i bollen med maiskorn.

Hell i sammenpiskede egg og rør alt sammen til en tykk røre.

Stekes i middels varm panne i litt godt smør. (Trenger ikke mye smør) Ca. 2 ss røre er passe til en maiskake. Stek kakene til de er godt gyllenbrune. Ca 3 minutter på hver side. (De er best når de er litt godt stekt)

Sprinkle over litt salt og pepper og server de rykende varme sammen med avocadorøre og litt kesam/rømme.

Til Avocadorøren trenger du:

2 modne avocado

Saften av ½ lime

1 ss hakket koriander

Nykvernet pepper og litt salt.

Slik gjør du:

Mos avocadokjøttet med en gaffel. La det være litt biter i røren.

Ha i limesaft og hakket koriander.

Bland godt og smak til med salt og nykvernet pepper.

Oppskrift/ styling og foto: © Therese Knutsen

Tips! En frisk salsa fresca passer også veldig godt til maisfritters. Cherrytomater, koriander, limesaft, gul løk, fersk rød chili. Finhakk alle ingrediensene, rør inn limesaft og server.

Enjoy! 

Therese 

No Comments

Post a Comment