ICED MINT COFFEE

HJEMMELAGET ISKAFFE MED MYNTE

IMG_8607RED

Sjokolademynten min rekker nesten ikke å komme med nye blader der ute på terrassen ;-) Vi bruker den nesten hver kveld som te, men nå har jeg også laget en fantastisk sommerlig iskaffe med denne friske urten. Mojitokaffe kaller jeg den :-)

En enkel og sukkerfri oppskrift, med kun friske blader, og en litt søtere variant med hjemmelaget myntesirup. Up to you! ;)

Oppskrift på sukkerfri iskaffe:

Frys espresso eller sterk kaffe i isbitformer.

Knus en liten neve mynteblader i et glass. Ha i en knivsodd rent vaniljepulver. Hell over en shot espresso, eller sterk kaffe, og sett til avkjøling.

Ta ut den avkjølte myntekaffen, og ha et par kaffeisbiter og et par vanlige isbiter i glasset. (her må du smake deg til hvor sterk kaffe du vil ha. Ønskes en mildere variant, reduser mengden kaffeisbiter.) Jeg liker den KRAFTIG! ;)

IMG_8609RED

Hell over iskald melk, og nyt!

Oppskrift søtet iskaffe:

Myntesirup:

1 1/2 dl vann

1 dl sukker

En knivsodd rent vaniljepulver

1 neve hakkede mynteblader

Kok opp alle ingrediensene, og la det putre på middels varme til sukkeret er oppløst.

Sett blandingen kjølig over natten.

Sil bort myntebladene fra den avkjølte sirupen og hell den i en tett beholder. Den kan nå fint oppbevares et par uker i kjøleskapet. Det er jo flott, siden man gjerne vil lage denne herligheten mange ganger ;)

Nå er det bare å blande etter smak:

1 shot espresso

ca. 2 dl iskald melk

2 kaffeisbiter

2 isbiter

2ss myntesirup

Rør rundt med et sugerør, og ta med glasset ut i hengekøyen ;)

IMG_8635RED// Recipe / Styling / Photo: Therese Knutsen //

Sommerlykke! Try it!

Nå blir det herlig ferietid fremover her… London, Tønsberg, Oslo, Ålesund, Selje, og noen dager i fjellet. Oh, joy!

Flere som er i feriemodus?

// Making iced, mint flavoured coffee in the sun, using my fresh chocolate mint plant. Fantastic! For a similar recipe in English, check HERE 

Now…, vacation time! Oh, joy!

Therese

No Comments

Post a Comment