SUPER FRESH CAULIFLOWER AND SCAMPI SALAD
FRISK BLOMKÅLSALAT MED CHILIMARINERTE SCAMPI
3 ganger til middag på EN uke!! Det må da være et bra skussmål til denne fantastiske salaten…? :-) Dette er byggeklosser for kroppen på sitt aller beste! Ferdig på 30 minutter. Jeg lover! :-)
Du trenger til 3 personer:
Til salaten:
1 blomkålhode
2 grønne syrlige epler
3 sjalottløk
1 stor perfekt moden avocado ;)
100 g cashewnøtter
Ca. 500 g rå store scampi
1 stor neve fersk mynte, grovhakket (Jeg handler alltid mynte i bunter i Asia-butikken. Så mye mer smak! )
Scampi-marinade:
2-3 ss saltredusert soyasaus
1-2 fedd hvitløk finhakket
1 ss akasiehonning
1 ss chiliflakes
En klype salt og pepper
1-2 ss olivenolje
Saften av en halv lime
Dressing:
2 ss grov sennep ( jeg digger denne)
2 ss akasiehonning
0,5 dl ( 5ml) olivenolje
0,5 dl (5ml) vann
Juice og zest av 1 stor lime
0,5 lime i båter til servering
En klype salt og pepper
Slik gjør du:
Start med å blande sammen ingrediensene til scampi-marinaden, og hell den i en brødpose.
Tilsett rensede rå scampi, og la dette marinere i mens du lager resten (kan også marineres i et par timer i kjøleskap for ekstra smak)
Rist cashewnøttene gylne i en tørr stekepanne. Tilsett litt honning, chiliflakes, samt litt salt og pepper og vend nøttene i blandingen på middels varme noen minutter. Sett til side.
Bland alle ingrediensene til dressingen i en bolle, og rør sammen.
Del blomkål i buketter og kjør i en foodprosessor til det ligner på ris (kun 10-20 sekunder) Bruk rivjern om du ikke har maskin.
Skjær eplene i løvtynne skiver (Jeg bruker mandolin)
Skjær sjalottløkene i løvtynne strimler.
Kutt fruktkjøttet av avokadoen i skiver og deretter i mindre biter.
Bland alle salatingrediensene i en bolle, hell i mesteparten av dressingen, og bland godt!
Stek eller grill scampi på middels/høy varme et par minutter på hver side, til de blir rosa og gjennomstekt.
Server salaten straks i et stort serveringsfat toppet med nygrillede scampi og krydrede cashewnøtter.
Sett en skål med resten av dressingen samt limebåter på bordet for ekstra påfyll .
// Oppskrift, styling, foto: © Therese Knutsen //
Helt magisk!
Vær så snill å prøv denne! :-)
Sunn, smakfull, og superfresh både som lunch og middagsrett! Passer også helt supert som vegetarrett uten scampi.
ENJOY!
Therese
No Comments