GREEN BREAKFAST TOAST
GRØNN ENERGIBOMBE TIL FROKOST
Toast med most avocado, og toast med moste erter har lenge vært en favoritt til frokost hos oss, og her om dagen fant jeg ut at jeg ville mikse alt dette som er så godt, og lage en ny vri :-)
Ingen hemmelighet at jeg synes grønt er delikat og ser fristende ut, men både erter og avocado er jo også smakfull supermat som holder kroppen i gang i mange timer. Sammen med proteiner fra egg og ost, samt langsomme karbohydrater fra fullkornsbrød får man et balansert måltid som metter, og som smaker utrolig godt! En perfekt start på dagen!
// Oppskrift/ Styling/ Foto: Therese Knutsen //
Vil du teste så trenger du: (til 2 skiver)
1 moden avocado
2-3 dl frosne erter
En håndfull friske mynteblader
1/2 fedd finhakket hvitløk
2 ss god olivenolje
Saften av 1/2 lime
nykvernet pepper
Tilbehør:
2 skiver fullkornsbrød
1 egg, kokt i 8 minutter
2-3 skiver stekt halloumi-ost
2 ss grovhakkede pistasjnøtter
Slik gjør du:
Tin ertene ved å gi de et raskt oppkok. Skyll de deretter i iskaldt vann.
Bland ertene med avocadokjøttet, og bruk en stamper eller en gaffel til å mose blandingen lett.
Vend inn limesaft, olivenolje, finhakket hvitløk og hakkede mynteblader.
Smak til med salt og pepper.
Toast brød i brødrister og fordel blandingen på skivene.
Topp det hele med halloumi i terninger, og hakkede pistasjnøtter.
Server straks sammen med et smilende egg.
Nyt, og ha en deilig dag!
Therese
No Comments