WINTER SALAD
FRISK VINTERSALAT MED APPELSIN OG RØDBETER
Etter nyttår blir jeg alltid inspirert og fristet av lette, fargerike og syrlig ingredienser når hverdagsmaten skal fikses. Ikke så uvanlige det, men i år har jeg merket det ekstra sterkt. Spesielt sitrusfrukter har det blitt handlet inn mengder av de siste par ukene. Lime og appelsiner i kilovis ;-) Brukt i juicer og smoothies, men også i matretter.
Rødkål har også blitt daglig lunchmat denne uken. Ikke den varme vi spiste til julemiddagen, men den rå varianten som nå er i sesong. Fantastisk farge og så knasende sprø.
Så…, med et ønske om å komme tilbake hverdagsvanene igjen etter juleferien, og med mengder av rødkål og sitrusfrukter i kjøleskapet har jeg testet meg frem til en deilig frisk salat som inneholder sunne, smakfulle og syrlige favoritter. Salaten la jeg ut et bilde av på min instagram-story tidligere i uken, og flere ønsket oppskriften, så her kommer den :-) Perfekt lunch-salat alene, eller som tilbehør til magert kjøtt som kylling eller skinke.
Dette trenger du: (Til 2 personer)
2 appelsiner i tynne skiver
2 rødbeter kuttet i tynne skiver
1 avocado
1 stor neve spinatblader
Ca, 1/4 mellomstort rødkål kuttet i tynne strimler
Chevre ost
50 g valnøtter
1 ss akasie-honning
2 ss solsikkefrø
1/2 stor lime
2 egg kokt i 8 minutter.
Til dressingen trenger du:
Sest fra en 1/2 appelsin (kan sløyfes)
Saften av 1/2 appelsin
1 ts akasie-honning
Saften av 1/2 stor lime
ca. 2 ss olivenolje
1 ts dijon-sennep
Salt og pepper
Slik gjør du:
Rist valnøttene i en tørr stekepanne i et par minutter for å få frem den gode nøttesmaken. Ringle over honningen og la det hele karamelliseres i et par minutter.
På et stort serveringsfat anretter du spinatblader, appelsinskiver, rødbetskiver, rødkålstrimler og avocadoskiver.
På toppen ringler du over litt av dressingen, og deretter toppes salaten med egg, chevre-ost, solsikkefrø, og karamelliserte valnøtter.
Server resten av dressingen ved siden av.
Tips! Ønsker du å ha denne salaten som middagsrett kan du gjerne servere grillet kylling til.
// Oppskrift/Styling/Foto: Therese Knutsen //
Håper det smaker!
ENJOY!
Therese
No Comments