CRISPY GREENS…

…EGENDYRKET TIL SALMASALATEN

I vinduskarmen spirer og gror det ihvertfall, selv om det ikke er tegn til grønt gress og knopper på trærne utenfor. Hva er det i år som gjør at jeg bare MÅ ha grønne spirer rundt meg?? Er våren veldig sen eller?
 Tørre grønne erter, litt jord og jevnlig vanning er alt som skal til :-)
 De små søte ertespirene skal få større plass etterhvert og plantes ut når solen varmer nok.
Men noen av spirene blir med i dagens grønne lunch, de smaker nemlig som sprø sukkererter.
♥ 
Spirende sprø Salma-salat

Oppskriften er min egen, laget med utgangspunkt i deilige grønne vekster og min favoritt.. rå Salma-laks  ;)
Lyst å prøve? Oppskriften passer til 2 personer.

Slik gjør du:
Legg agurkstrimler, avocadoskiver og vårløk på en tallerken.
Putt frosne edamamebønner i kokende vann og gi de et oppkok. Ta bønnene ut av belgen og legg de på salaten.
Ringle over saften av en lime.
Dryss sorte sesamfrø over laksen og skjær den i tynne skiver.
Legg lakseskivene på salaten til slutt, sammen med friske ertespirer.
Tips! Rå laks kan erstattes med røyket laks.

Dressingen:
Bland matyoghurt og kesam og rør inn pepperot og wasabipaste.
Vend forsiktig inn ørretrogn og hakket fersk koriander.
Ønsker du en sterkere dressing kan du smake til med mer wasabi ;)

Putt noen erter i jorden i dag, så har du deilige sprø spirer til salaten om en ukes tid :-)Ønsker dere alle en super helg!
♥ 
PS! Blir veldig glad for feedback på salaten om noen prøver seg på den ;)Still no green sprouts in the garden, but in my windowsill the small sprouts of sugar peas are growing up quickly these days ;)  Decorative and crispy green! I just planted some dry peas, watered  daily, and after a week or so the sprouts started comming up. So fragile and cute! They taste incredible as well, just like crisp sugar peas do in the summer. That is why some pea sprouts was part of my lunch recipe today. Salad with sprouts and raw salmon…mmm!

Happy weekend everybody!

Therese
7 Comments
  • Annelise Edgarsdatter

    19. april 2013 at 18:02 Svar

    Hei!!
    Sååå deilig. Ser jo helt himmelsk ut!! Denne må jeg prøve:)

    Fantastisk flotte bilder:)
    Fin helg til deg.

    Annelise:)

    • Therese Knutsen

      19. april 2013 at 23:09 Svar

      Hei Annelise,

      Så koselig at du liker min lille blogg:-) Håper du liker salaten.
      Skal ta en titt inn til deg nå, så fint å finne nye blogger!

      Ha en strålende helg du også. :-)

      Therese

  • Myrahuset

    20. april 2013 at 09:34 Svar

    Ertespirer er kjempedeilig i mat! Fikk det første gang i Danmark for mange år siden. Salaten må prøves! :)

  • De små øyeblikk

    20. april 2013 at 14:03 Svar

    Jeg blir så imponert over det flotte bildene dine.. ser F.A.N.A.S.T.I.S.K ut, denne må jeg også prøve!
    Tusen takk for all den fine inspirasjonen du deler!

    Fineste lørdag til deg

    -Klem Kjersti-

  • Marianne Dragon Waagan

    21. april 2013 at 09:33 Svar

    Oi så flink du er, og bildene er bare så delikate – salaten ser uuuutrolig god ut:) Rett og slett et herlig innlegg!!

    En riktig fin søndag til deg:)
    Klem fra Marianne

  • Hege Lampe

    27. april 2013 at 07:57 Svar

    Salaten var helt nydelig, fikk desverre ikke tak i soyabønnene, men det var veldig godt alikevel med alt det andre. Jeg brukte til soyasaus på fisken istedet. Takk for kanon oppskrift, digger bloggen din :-)

    • Therese Knutsen

      27. april 2013 at 23:01 Svar

      Hei Hege:)

      Så bra at salaten falt i smak!:)
      Ikke alltid så lett å finne de edamamebønnene nei, jeg får tak i på Asia butikken her. Tusen takk for koselig tilbakemelding! :-D

      Therese

Post a Comment