21. oktober 2015
SPICY PUMPKIN SOUP
GRESSKARSUPPE
Det er vel neppe bare jeg som får kjøleskapet fullt av gresskarkjøtt om noen dager ;-) Da passer det vel bra med en superrask og deilig gresskarsuppe til middag da…? Jeg serverer suppen i grove runstykkeskåler, med sprø chorizosnurrer til. Og alt er ferdig i løpet av en halvtimes tid :-)
Start med å tine butterdeigen og sett ovnen på 200 grader.
Slik gjør du:
Suppe til 4 personer.
Surr hakket løk,hvitløk og gresskarkjøtt på svak varme til løken er myk og blank.
Kok opp matfløte, vann, soyasaus og buljong.
Hell gresskarblandingen opp i væsken og småkok til bitene er møre.
(Imens lager du chorizosnurrene.)
Bruk stavmikser til å få en jevn og kremet suppe.
Smak til med salt, pepper og chili.
Rør inn smøret like før servering.
Ha suppen i skål/ uthulet rundstykke og dryss over litt parmesan, ristede gresskarkjerner og fersk timian.
Chorizosnurrer:
Kvevl ut butterdeigen til et rektangel og smør på pestoen.
Grovhakk chorizo og strø oppå sammen med timian
Sjær i ca 4 cm brede remser. Brett hver remse dobbel og tvinn den til en korketrekker :)
Strø over litt parmesan og stek i 5-6 minutter, til snurrene er gyldne og sprø.
// Recipe and Photo: Therese Knutsen //
God middag! :-)
//Halloween coming up soon, and I bet I won`t be the only one having lots of pumpkin meat left over from the lantern making ;) Well, here is a tasty and spicy soup to solve that problem ;) //
Therese
Helene
13. november 2013 at 15:00Åh, det så utrolig godt ut!!
Pingback:Halloween oppskrifter - del 2 - Mat Pa Bordet
30. oktober 2017 at 18:26