17TH OF MAY TIPS!
17-MAI-TIPS
Bare en uke igjen…, heldigvis! :-)
-17-mai-
Jeg er like henrykt over denne sprudlende festdagen nå som før, selv om jeg ikke har småbarn lenger, som skal gå i barnetog, og som er i ekstase over å få spise så mye is de vil denne dagen :-)
17-mai er en sånn fin, høytidelig, og GLAD dag, ikke sant? Og i år er mai likevel litt ekstra spesiell for oss, for den lille jenta vår er russ! Tenk det da…♥
Til årets borddekking velger jeg å bytte ut de vanlige hvitveisbukettene mine, med grener fra Spirea-hekken i hagen. Synes de små hvite blomstene passet så fint.
Mitt 17-mai bord med hvitveis ser dere forresten HER ;)
Jeg liker enkel bordpynt, og i år fikk flaggbåndene også hvile. Jeg bruker spiselig pynt i rødt, hvitt og blått i stedet. Jordbær, blåbær, og hvite små marengstopper. For å lage litt ekstra fest over dette, fant jeg frem alle glassklokkene mine, og brukte de som praktisk dekor over bær, sjokolade, og marengstopper :) En liten skål på hodet, og en tallerken fra serviset vårt, blir til fine stettefat ;)
Det er fint med litt høydeforskjell på bordpynten, men pass på at alle ser hverandre over bordet! ;-)
Vi har alltid reker og blåskjell på 17-mai. Kanskje ikke det mest praktiske med bunader og festklær…, men det blir litt lettere å unngå uhell på klærne med flere servietter på kuverten ;) Jeg dekker bordet med, en stor linserviett som man kan beskytte klærne med, og en papirserviett til hendene. Linservietten slår jeg bare en knute på, og dekorerer med en blomstrende gren. Superenkelt!
Og til dessert…, osteiskake! Ostekake og iskake i ett!! Det er helt strålende spør du meg:-D
Jeg lager selvfølgelig den obligatoriske pavlova-kaken også , men denne fyldige iskaken er også en innertier.
Vil du prøve den neste helg?
Ok.., da trenger du:
3 dl. sukker
3 egg
250g romtemperert filadelfiaost, orginal
3 dl. fløte
6-8 Digestive-kjeks
50 g. grovhakkede valnøtter
Friske bær
Styling/Photo: Therese Knutsen //
Slik gjør du:
Pisk stiv fløte og eggehvite, hver for seg.
Bland egeplommer, ost og sukker til en glatt masse.
Bland alt, og skjær inn eggehviten til slutt.
Knus kjeksene, og bland med nøttene. Bre dette i bunnen av en papirkledd form (24cm)
Hell ostemassen over kjeksbunnen, og frys kaken i minst 5 timer (helst natten over.)
Pynt med friske bær, og eventuelt litt knust marengs.
En uke igjen altså…På tide å begynne med bunadskjortene da kanskje ;-)
// This year`s 17-mai table setting, and a delightful ice cream cheesecake //
Therese
Anonym
11. februar 2016 at 00:39Når jeg ser bildene så gleder jeg meg allerede til 17 mai. Du er råflink! Husker du hvor du har kjøp glassklokkene?
Hilsen
Jannicke
Anonym
12. februar 2016 at 09:22Hei Jannicke,
Tusen takk for fine ord :-)
Glassklokkene er kjøpt over flere år, og ingen er nye, så jeg husker dessverre ikke hvor jeg har kjøpt de.
Ønsker deg en riktig god helg! :-)
Therese